Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
27 november 2015

3 boeken uit onze bibliotheek die je echt wilt lezen

Op deze kenniswebsite bieden we een overzicht van interessante invalshoeken, opgedane kennis en leerpunten binnen Metro en Tram, met onder andere het in het oog springende project de Noord/Zuidlijn. In onze bibliotheek plaatsen we alle publicaties die op dit gebied verschijnen.

In dit artikel zetten we enkele publicaties voor je op een rij:

De ingenieur en de buurman

In het boek ‘De ingenieur en de buurman’ beschrijft Ton Baetens op nauwgezette en inspirerende wijze in opdracht van de RvS (voorheen RMO) hoe nieuwe media betrokkenen van binnen en buiten de overheidsorganisatie in staat stelden om op vernieuwende wijze over het project te communiceren. Zeer de moeite waard en het leest ook nog eens als een trein

Boren in dik water

Boren in de Amsterdamse bodem is als boren in dik water. Op 31 artikelen die journalist Ad Tissink voor dagblad Het Parool maakte, is een boek gebaseerd: ‘Dik water, tunnelboren voor de Noord/Zuidlijn 2010-2012’.

Voor de innovatieve boortechniek heeft de Noord/Zuidlijn in 2013 de Schreudersprijs gewonnen.

10 lessen Noord/Zuidlijn in één boekje

Leren van onze fouten. Het is niet vanzelfsprekend. Onze eerste reflex na het maken van een fout is dat we om ons heen kijken – naar anderen, naar de samenloop van omstandigheden of naar het toeval. Gemaakte fouten met anderen bespreken vinden we nog lastiger. Maar ze zwart op wit laten vastleggen is voor de meesten echt een brug te ver. Toch is dit gebeurd in het boekje ‘Samenspel en Tegenspraak‘ waarin de Noord/Zuidlijn de geleerde lessen met de buitenwereld deelt.

Reacties

Reacties zijn gesloten.

keer bekeken

Gerelateerde artikelen

Kansen en knelpunten webstrategie Noord/ZuidlijnOok de kraanmachinist is omgevingsmanagerNoord/Zuidlijn web strategy: opportunities and obstaclesVan pispaal, via vertrouwen naar trotsKen uw omgeving! Maar: hoe?Bouwen aan omgevingsmanagement