Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
28 november 2014

Afstuderen bij de Noord/Zuidlijn?

foto Frank Lodder

**De aanmeldingstermijn is verstreken.**

De Dienst Metro biedt komend jaar ruimte aan een student van de Hogeschool van Amsterdam om af te studeren op het onderwerp ‘gedragsbeïnvloeding’. Probleemstelling van de afstudeeropdracht is: “Hoe komen we van goed gedrag naar excellent gedrag” Aanmelden kan tot 5 december 2014.

In het najaar van 2014 worden de Diepe Stations, waaronder station Rokin, opgeleverd. Dit luidt de fase in van ruwbouw naar afbouw. Met deze nieuwe situatie worden andere risico’s geïntroduceerd bij de Noord/Zuidlijn, waaronder aanrijd- en elektrocutiegevaar. Meer tegelijk opererende contracthouders en contractmanagers zijn opdrachtgever op onderdelen. Dit levert veiligheidsrisico’s op, waarbij alle werkzaamheden en activiteiten  goed op elkaar moeten zijn afgestemd. Denk aan het niet gelijktijdig met (railgebonden) voertuigen door de tunnel rijden en uitvoeren van afbouwwerkzaamheden in risicogebieden.

Veilig gedrag en beleid
Moet het beleid van Dienst Metro om veilig gedrag te bevorderen worden gewijzigd als gevolg van de nieuwe situatie en risico’s? En, zo ja: Wat moet Dienst Metro aan haar beleid doen met betrekking tot het bevorderen van veilig gedrag als gevolg van de nieuwe situatie en risico’s op de Noord-Zuidlijn? Oftewel: hoe komen we van ‘goed gedrag’ naar ‘excellent gedrag’.

Meer informatie
Ben je enthousiast geworden, heb je vragen? Mail dan naar Maarten Woolthuis: m.woolthuis@amsterdam.nl

De aanmeldingstermijn is verstreken.

Reacties

Reacties zijn gesloten.

keer bekeken

Gerelateerde artikelen

Kansen en knelpunten webstrategie Noord/ZuidlijnOok de kraanmachinist is omgevingsmanagerNoord/Zuidlijn web strategy: opportunities and obstaclesVan pispaal, via vertrouwen naar trotsKen uw omgeving! Maar: hoe?Bouwen aan omgevingsmanagement