Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
17 mei 2017

Bont gezelschap OV-professionals naar NZL

Op 17 mei volgt een gemêleerd gezelschap van zo’n twintig openbaar vervoer-professionals, waaronder onderzoekers, medewerkers van het GVB en andere openbaar vervoerders en promovendi, een dag college over de laatste ontwikkelingen in het openbaar vervoer in het Amsterdamse Tropenmuseum. De inhoudelijke colleges gaan vooral over planning; naar de Noord/Zuidlijn wordt met interesse gekeken naar de planning rondom de overgang van project Noord/Zuidlijn naar het GVB. Initiator is Niels van Oort van de TU Delft, die vanuit zijn kennis verbinding legt tussen praktijk en wetenschap van openbaar vervoer. Van Oort is een van de oprichters van de Jonge Veranderaars van Railforum Nederland.

Na afloop van het kennisprogramma volgt een rondleiding op het stationseiland van het Centraal Station, waaronder ook een kijkje bij het Noord/Zuidlijn-station.

 

Live kennissessies