Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
21 juni 2013

Bouwen onder de stad: kan het met minder schade?

‘Bouwen onder de stad: kan het met minder schade?’

Tijdens het minisymposium ‘Bouwen onder de stad: kan het met minder schade?’ worden opmerkelijke onderzoeksresultaten van 10 jaar Noord/Zuidlijn gepresenteerd.

Bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn is veel ervaring opgedaan met ondergronds bouwen in een historische binnenstad en de effecten daarvan op de omgeving. Diverse partijen hebben de uitgebreide monitorgegevens intensief geanalyseerd en zijn tot opmerkelijke nieuwe inzichten gekomen. Deze worden gepresenteerd op het minisymposium dat Deltares in samenwerking met de Noord/Zuidlijn en het COB op 21 juni aanstaande organiseert.

Op het symposium is ook aandacht voor de promotie van Mandy Korff. Zij deed onderzoek naar de invloed van diepe bouwputten op naastgelegen gebouwen op palen. De studie hangt samen met het COB-rapport Aanbevelingen voor bouwkuipen in stedelijke omgeving.

Sprekers:
Frank Kaalberg (Witteveen+Bos)
Gerard Schreffahn (Dienst Metro Amsterdam)
Mandy Korff (Deltares/University of Cambridge)

Wanneer?

Vrijdag 21 juni 2013
15.00-18.30 uur

Waar?

Deltares (Paviljoen)
Rotterdamseweg 185
Delft

Heeft u nog vragen?

Het programma is na te lezen op de website van Deltares.

Aanmelden via Ellen.teRiele@deltares.nl

Live kennissessies