Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
25 oktober 2016

Brussels metro-team in Amsterdam

De nieuwe Brusselse metrolijn die het Noordstation moet verbinden met Bordet in Evere moet tegen 2025 klaar zijn. Volgend jaar worden de vergunningen aangevraagd voor de aanleg van deze 5 km lange metrolijn, die zeven nieuwe stations zal tellen.

Ter voorbereiding bezoekt een team van het Belgische project op dinsdag 25 oktober Amsterdam. Daar bezoeken ze het nieuwe station van de Noord/Zuidlijn op het Centraal Station en krijgen ze presentaties van o.a. Gerard Scheffrahn, directeur Uitvoering Noord/Zuidlijn, over projectmanagement en de geleerde lessen (tot nu toe). René de Boer en/of Jeroen de Leeuw van ingenieursbureau Witteveen en Bos zijn aanwezig voor uitgebreide uitleg over de in Amsterdam gebruikte (boor)techniek.

Live kennissessies