Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
31 oktober 2013

COB-congres 2013

Het COB organiseert samen met Geo-Impuls dit jaar op 31 oktober het COB-congres 2013 in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Het thema van het congres is ‘Zo doen wij dat!’.

De ondergrondse bouwsector staat voor tal van uitdagingen. Volgens het Centrum voor Ondergronds Bouwen (COB) en het geotechnisch kenniscentrum Geo-Impuls gaat het hierbij om: lef tonen, het hoofd boven het maaiveld uitsteken, slim omgaan met techniek en contracten; op het congres laten zij zien hoe betrokkenen werken aan opgaven als het terugdringen van geotechnisch falen, het leren van projecten en het toepassen van nieuwe en bestaande kennis.

Deelname is gratis voor studenten en voor participanten en commissieleden van het COB of Geo-Impuls. Aanmelden kan via het COB.

Plenaire programma:

  • Vanaf 11.30 uur staat er een lunch voor u klaar.
  • Om 12.30 uur opent dagvoorzitter Frithjof de Haan, communicatiestrateeg en mede-oprichter van Maatschap voor Communicatie, het congres.
  • Vervolgens is het woord aan COB-directeur Merten Hinsenveld. Wat speelt er in het veld van ondergronds bouwen, wat heeft het afgelopen jaar opgeleverd voor het COB-netwerk en wat zijn de plannen voor de toekomst?
  • Rond 13.00 uur gaat Frithjof het gesprek aan met Jan Hendrik Dronkers, directeur-generaal van Rijkswaterstaat. Er zijn genoeg kwesties te bespreken: De winst van Geo-Impuls, het verplicht stellen van GeoRM, het afwegingskader ondergronds/bovengronds, nieuwe diensten bij Rijkswaterstaat, de Bouwcampus… Het komt allemaal aan de orde.
  • Ook Paul Janssen, projectdirecteur Rotterdamsebaan, wordt ondervraagd door Frithjof. Wat zijn zijn plannen met kennisontwikkeling voor, tijdens en na de aanbestedingsfase? Hoe gaat hij samen met netwerken van het COB en Stichting KIEN werken aan het meest duurzame tunnelontwerp? Hoe maken we EMVI-criteria voor duurzaam ondergronds bouwen beter geschikt en projectonafhankelijk? En heeft goed risicomanagement daar ook een plek in?
  • Na de vraaggespreken is het tijd voor de uitreiking van de Schreudersprijs 2013. We presenteren u de genomineerden: de vijf meest bijzondere prestaties op het gebied van ondergronds bouwen, waaronder de boortunnel van de Noord/Zuidlijn/ Juryvoorzitter Johan Bosch zal de winnaar en eventuele eervolle vermelding bekendmaken, waarna Rients Dijkstra, Rijksadviseur voor Infrastructuur en Stad de prijs overhandigt aan de winnaar. Tot slot volgt een presentatie van het winnende project.

Naast het plenaire programma zijn er parallelsessies met de volgende projecten: Waterwolftunnel, Combiplan Nijverdal, ZuidasDok, Parkeergarage Vonk & Vlam, Beheer en onderhoud Sluiskiltunnel
en Renovatie Eerste Coentunnel. Meer over dit programma is op de website van het COB te vinden.

Live kennissessies