Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
26 juni 2013

Webinar: betekenis van projectrituelen?

Een tunnelboormachine inzegenen. Een weg- of spoortraject feestelijk openen. Taart voor alle medewerkers als een nieuwe projectfase aanbreekt. Het zijn rituelen in infrastructurele projecten waarmee successen gevierd worden en mijlpalen meerwaarde krijgen.

Maar wat is de betekenis van projectrituelen? Kunnen we ze bewust inzetten, bijvoorbeeld voor een soepeler bouwproces of om de omgeving te beïnvloeden? Wat moet je vooral wel en níet doen? Daarover gaat het eerste webinar van Kennis in het groot (King) & Rijksprojectacademie (RPA).

Rituelen bij transities
Aanleiding van deze online bijeenkomst is het onderzoek van Leonore van den Ende. Zij promoveert aan de VU op Rituelen bij transities in grote bouwprojecten, bij Alfons van Marrewijk. Zij verdiepte zich daarvoor in de praktijk van faseovergangen bij de Noord/Zuidlijn, Ruimte voor de Rivier en de Hanzelijn. Het leidde tot een poging om wetenschappelijk te onderbouwen waarom projectrituelen zo belangrijk zijn, en waarom ze het waard zijn om te worden opgenomen in projectbegrotingen. Leonora en Alfons presenteren op donderdag 26 juni de eerste onderzoeksresultaten.

Tijd: woensdag 26 juni 2013 van 15.30 uur – 16.15 uur
Plaats: achter een pc, laptop of tablet waar je maar wilt

Voor wie?
Het webinar richt zich vooral op projectmanagers, omgevingsmanagers en communicatiemanagers in het bijzonder. Daarnaast is iedereen die werkt voor een infrastructuurproject en geïnteresseerd is in de betekenis van projectrituelen van harte welkom.

Hoe werkt het, wat heb je nodig?
Gekozen is om de presentatie de vorm van een webinar te geven, wat inhoudt dat je de bijeenkomst bijwoont op de plek die jou het beste uitkomt. Vanachter je eigen pc of laptop heb je interactie met andere deelnemers en de gespreksleiders – net als op een ‘echt’ seminar. Vragen en reacties dien je live in via je toetsenbord.
Het enige wat je nodig hebt is een pc, laptop of tablet met internetaansluiting en een rustige plek. Een koptelefoon of oordopjes zijn handig, voor jezelf om het geluid goed te kunnen verstaan, en om anderen niet te storen. De inlogcode om het webinar bij te wonen, ontvang je nadat je hebt aangemeld.

Aanmelden voor het webinar
Je geeft je op voor het webinar door een mail te sturen naar info@kennisinhetgroot.nl, en daarin je naam en e-mailadres aan te geven. Vervolgens blokkeer je 26 juni van 16.15 uur tot 17.00 uur in je agenda. Medio juni ontvang je de inlogcode.

Meer weten
Heb je vragen of wil je meer informatie over het webinar? Neem dan contact op met Guido Kwikkers: kwikkers@kennisinhetgroot.nl of bel 06 53 87 36 09.

[aanmelden]

Live kennissessies