Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
10 oktober 2017

Indonesische ambtenaren doen rondje Nederland

Onder leiding van Universiteit Nyenrode (real estate center), kwamen begin oktober 20 medewerkers van het Indonesische Ministerie van Financiën een veertiendaagse training volgen over ‘Capacity Enhancement in Highest and Best Use Analysis of Public Infrastructure Assets’ . Onderdeel van die training was het bezoeken van verschillende infrastructurele projecten die de deelnemers inzichten en handvatten konden bieden over onder meer besluitvormingsprocessen, asset management, contractbeheersing en de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer in complexe projecten.

Kennismanagement van Metro en Tram werd benaderd met de vraag mee te denken aan een excursie in Amsterdam. Het programma op 10 oktober bestond uit een bezoek aan de maquette aan de Zuidas, gevolgd door een avontuurlijke metrorit naar het Centraal Station, waar Theo Heida van kennismanagement een presentatie gaf over de Noord/Zuidlijn. Uiteraard mocht een bezoek aan het station zelf niet ontbreken, dus daalden de groep onder leiding van Margit Dokters af naar het bordes van de halte van de Noord/Zuidlijn onder het Centraal Station.

Live kennissessies