Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
6 november 2014

Inspiratiesessie

Hoe kun je je medewerkers meer van van buiten naar binnen laten denken en werken? Tijdens een besloten inspiratiesessie gaat een groep projectleiders aan de slag met de lessen van de NoordZuidlijn.

Binnen het project NoordZuidlijn was enkele jaren geleden een wereld binnen en buiten de hekken gecreëerd. En tussen die werelden was er nauwelijks verbinding. Op advies van het team communicatie werd een transformatie gemaakt van een afstandelijke naar een sensitieve organisatie, van een overmatig geloof in de techniek naar realisme over tegenvallers, overlast en risico’s, van ingenieurs en managers naar het vakmanschap en heldendom van de tunnelboorders en van afgesloten bouwputten naar de magie en betovering van het ondergronds bouwen. Een herpositionering dus waarin sensitiviteit, realisme, betovering van de bouw en vakmanschap de kernwoorden en –waarden zijn.

Lees hier meer over de communicatieaanpak

Live kennissessies