Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
25 februari 2016

Scholieren ‘bouwen’ nieuw station

Het Amsterdamse Calandlyceum heeft de enige Technasium-opleiding in Amsterdam. Het Technasium biedt bèta-onderwijs voor nieuwsgierige leerlingen met vwo-advies. Leerlingen krijgen er zes uur per week het vak Onderzoeken & Ontwerpen. In die uren worden ze uitgedaagd om oplossingen te verzinnen en ideeën aan te dragen voor prikkelende ‘kwesties’.

In dit kader hebben 50 leerlingen uit klas 2 van Royal HaskoningDHV de opdracht gekregen een nieuw metrostation te ‘bouwen’ in de mogelijk geplande oost/west lijn omgeving Meer en Vaart (Osdorp). Zij moeten een nieuw station ontwerpen, ondergronds met kennisname van ervaringen in geleverde situaties. Jurgen Herbschleb van HKDHV geeft de leerlingen deze dag een ‘workshop metrobouwen’.

Live kennissessies