Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
19 december 2013

Thema-avond: Afbouw Noord/Zuidlijn

De ruwbouw is grotendeels klaar. De afzinkspecialisten, boorders en andere bouwers van het eerste uur zijn vertrokken. Zij worden afgelost door bouwers die zich bezig houden met de afbouw. Wilt u weten wat hier allemaal bij komt kijken? Kom dan donderdag 19 december 2013 om 17:00 naar het informatiecentrum voor de thema-avond: Afbouw Noord/Zuidlijn.

40.000 m3 beton
Op de thema-avond zal Paul Brinkman, Assistent Contractmanager Transporttechniek en Afbouw bij de Noord/Zuidlijn een presentatie houden. Hierbij zal hij vertellen wat er allemaal komt kijken bij de afbouw. Denk bijvoorbeeld aan de 40.000 m3 beton grotendeels aangebracht door Paverotti, als onderbouw voor de spoorstaven en stroomrails in de tunnels.

Afbouw 7 stations
Paul zal het uiteraard ook hebben over de 7 stations die voor de Noord/Zuidlijn zijn ontworpen. Over de grote hoeveelheid aan wandbekleding, plafonds en tegelvloeren die moet worden geplaatst. De 91 roltrappen, 25 liften en 4 rolpaden die worden geïnstalleerd. Uiteraard komt er bij de afbouw nog veel meer kijken. Denk hierbij aan onderdelen die later veel minder zichtbaar zijn zoals kabels, leidingen en de spoor- en beveiliginstallaties.

Langste roltrappen Nederland
Op de thema-avond zal niet alleen ter sprake komen waar wij bijvoorbeeld de langste roltrappen van Nederland plaatsen of waar wij koud gebogen glas aanbrengen, maar vooral ook hoe wij dat denken te doen. De logistiek van de afbouw vormt een enorme uitdaging boven èn onder de grond. Wat er allemaal moet gebeuren om vanaf 2017 te kunnen gaan rijden met de metro. Uiteraard krijgt u tijdens de thema-avond ook ruim de gelegenheid om vragen te stellen.

Programma:
• 17:00 Inloop bij het Informatiecentrum Noord/Zuidlijn op Stationsplein 7
• 17.30 Presentatie door manager uitvoering Paul Brinkman
• 18.15 Gelegenheid om vragen te stellen aan Paul Brinkman
• 18:30 Kort bezoek aan de metrohal Amsterdam Centraal –gedeelte dat al open is voor de reizigers- met uitleg over de werkzaamheden.
• 19.00 Einde programma

Wilt u de thema-avond van 19 december 2013 bijwonen? Inschrijven hiervoor kan het beste via onze online agenda, dan bent u ook gelijk verzekerd van een van de 65 plekken. Mocht u daar niet uitkomen, dan kunt u uiteraard een e-mail sturen (informatiecentrum@metro.amsterdam.nl), bellen (020 344 50 70) of langs lopen op Stationsplein 7.

Live kennissessies