Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
2 juli 2013

Thema-avond Renovatie Oostlijn

Dinsdag 2 juli 2013 om 17:00 hebben wij weer een thema-avond in informatiecentrum Noord/Zuidlijn. Deze avond staat in het teken van project Renovatie Oostlijn.

Na 35 jaar zijn de tunnel en de stations toe aan een grote opknapbeurt. Nu pakken we de veiligheid van de tunnel en ondergrondse stations aan. Daarna volgt de renovatie van 16 stations langs de metrolijn van het centrum naar Amsterdam Zuidoost. De tunnel is deze zomer zeven weken dicht om afvoerkanalen, lichtlijnen en rookgordijnen af te maken. Wat hier allemaal bij komt kijken, vertelt projectleider Felix Paleari. Hij is verantwoordelijk voor het opleveren van een tunnel die in 2014 aan alle internationale veiligheidseisen voldoet.

Om u een indruk te geven van wat er allemaal moet worden vervangen en aangebracht noemen we maar eens wat cijfers:
·150 kilometer kabels
·1300 verlichtingsarmaturen
·46 grote ventilatoren
·500 brandmelders
·En nog veel meer…

Na de presentatie bezoeken we metrostation Nieuwmarkt waar u uitleg krijgt over de werkzaamheden. Op www.flickr.com (renovatie oostlijn) kunt u vast een kijkje nemen bij het werk.

Programma:
17:00 Inloop bij het Informatiecentrum Noord/Zuidlijn op Stationsplein 7
17.30 Presentatie door projectleider Felix Paleari
18.15 Gelegenheid om vragen te stellen aan Felix Paleari
18:30 Bezoek aan metrostation Nieuwmarkt, met uitleg over de werkzaamheden.
19.15 Einde programma

Aanmelden:
Wilt u de presentatie bijwonen? Dat kan het beste via de online agenda van het informatiecentrum, dan bent u ook gelijk verzekerd van een van de 70 plekken. Mocht u daar niet uitkomen, dan kunt u uiteraard een e-mail sturen (informatiecentrum@nzl.amsterdam.nl), bellen (020 344 50 70) of langs lopen op Stationsplein 7.

Live kennissessies