Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
21 juni 2016

De Diepte in – een leergeschiedenis van de drie diepe stations van de Noord/Zuidlijn

Hoe krijg je een vastgelopen project weer op de rails? Het is een simpele vraag van slechts tien woorden. Maar over het antwoord kun je een boek schrijven, zo bleek. Die vraag staat namelijk centraal in De Diepte in, een leergeschiedenis van de diepe stations van de Noord/Zuidlijn, dat Saskia van der Kam schreef in opdracht van Metro en Tram.

Een boek dat op een bijzondere manier tot stand is gekomen, want het idee komt van het projectteam zelf. Onder de noemer 1 team 1 taak zijn de teamleden van de drie Diepe Stations van de Noord/Zuidlijn jarenlang tweewekelijks bijeengekomen om samen problemen te bespreken en te onderzoeken wat ze van elkaar kunnen leren. Een aantal van hen heeft deze lessen en ervaringsverhalen vervolgens op papier gezet in de vorm van een leergeschiedenis. Het resultaat was een manuscript van 43 pagina’s, dat vervolgens de basis vormde voor het boek.

Het eerste exemplaar van De Diepte in, een leergeschiedenis van de drie diepe stations van de Noord/Zuidlijn is op maandag 20 juni tijdens het decharge van het team Diepe Stations overhandigd aan Gerard Sheffrahn. Het boek De diepte in is als pdf op te lezen.

Lees hier het interview met Thomas Brandt van Max Bögl, over het perspectief van de aannemer: ‘Verschil van inzicht en cultuur’

Reacties

Geef een antwoord

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

keer bekeken