Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
3 maart 2009

Rapport Ombudsman verzakking 2

Noord/Zuidlijn Vijzelgracht deel 2 verzakking van weverhuizen op 10 september 2008
Amsterdam, Dienst Milieu en Bouwtoezicht, Dienst Werk en Inkomen, Stadsdeel Centrum, Dienst Metro (rapportnr: RA0935213)

Publicatiedatum: 03-03-2009
Auteur: Gemeentelijke ombudsman
Bron: Gemeentelijkeombudsman.nl

Op donderdag 10 september 2008 verzakt een aantal panden aan de Vijzelgracht en de 1ste Weteringdwarsstraat als gevolg van een lekkage in een wand van het in aanbouw zijnde ondergrondse metrostation Vijzelgracht van de Noord/Zuidlijn. De wethouder Verkeer vraagt de ombudsman onderzoek te doen naar de gang van zaken voor, tijdens en na het verzakken van de panden. Hieronder volgen de samenvatting en conclusies, die met name betrekking hebben op het Projectbureau Noord/Zuidlijn (PBNZL) en op de Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB).

Reacties

Geef een antwoord

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

keer bekeken