Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
2 december 2015

The Power of Rituals: A Study of Transition Rituals in the Life Cycle of Complex Construction Projects

Op 25 november 2015 promoveerde Leonore van den Ende aan de Vrije Universiteit Amsterdam op haar onderzoek naar het belang van rituelen in de bouw. De Noord/Zuidlijn is een van de vier casussen die centraal staan in dit onderzoek.

Complexe bouwprojecten hebben een grote impact op de samenleving binnen een stad. Ze kunnen bijvoorbeeld zorgen voor overlast en maatschappelijke onrust. Projectmedewerkers en -managers kunnen deze invloed verzachten door overgangsrituelen te gebruiken tijdens de levenscyclus van een project, stelt Leonore van den Ende in haar proefschrift The Power of Rituals: A Study of Transition Rituals in the Life Cycle of Complex Construction Projects

Reacties

Geef een antwoord

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

keer bekeken