Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
20 december 2015

De vijf best gelezen artikelen in het afgelopen jaar

Op deze kenniswebsite bieden we een overzicht van interessante invalshoeken, opgedane kennis en leerpunten binnen Metro en Tram. In dit artikel zetten we de vijf best gelezen artikelen van het afgelopen jaar op een rij.

Discussiedossier: Wel of niet aanbesteden van communicatie?

Houd je de communicatie als opdrachtgever bij jezelf of laat je het aan je aannemer over? In dit discussiedossier zijn we op zoek gegaan naar ervaringen van voor- en tegenstanders en naar hun antwoorden op deze vragen. In totaal zijn 7 collega’s geïnterviewd (vanuit zowel opdrachtgever als opdrachtnemerskant) en hebben we twee goed bezochte bijeenkomsten over dit onderwerp gehad. Het onderwerp leeft, dat is wel gebleken.

Van pispaal, via vertrouwen naar trots

Een volledige uitleg over de gekozen communicatiestrategie van de Noord/Zuidlijn vanaf 2009. Interessante kost voor de communicatieadviseur wat ons betreft. En een klassieker, want het artikel is geplaatst in november 2013 en behoort tot de top vijf van best gelezen artikelen van dit jaar.

Aanbesteden en contracteren: hoe kom je tot de juiste vraag?

Een artikel uit het discussiedossier ‘Aanbesteden en contracteren’, waarin we het project Stationsrenovatie Oostlijn op de voet hebben gevolgd tijdens het aanbestedingstraject. In dit artikel is Bas de Jong aan het woord. Als projectleider Techniek, Uitvoering en Overdracht is hij verantwoordelijk voor het formuleren van die juiste vraag. Hoe doet hij dat?

Het sluiten van de metroring rond centrum Amsterdam

Nog een klassieker uit november 2013, een artikel waarin wordt geconstateerd dat de aansluiting op de Oostlijn bij het Centraal Station ontbreekt. Paul Südkamp vraagt zich bij zijn afscheid van de Dienst Ruimtelijke Ordening af waarom. Lees hier een recent artikel over de uitkomst verkenning uitbreiding Amsterdams metronetwerk.

Station als lokaal visitekaartje: hoe doe je dat?

De ontwikkeling van station en stad zouden veel beter op elkaar afgestemd moeten worden, stelde Dr. Wouter Jan Verheul in NRC next. Met de komst van de Noord/Zuidlijn krijgt Amsterdam er zeven stations bij en in het kader van project Stationsrenovaties Oostlijn worden de zestien stations van de bestaande Oostlijn helemaal opgeknapt. Jan Henk Tigelaar is projectmanager Bloeiende Stationsomgevingen binnen Dienst Metro. Hij reageert op de stelling van Verheul, je vindt hier ook het artikel uit NRC Next.

 

 

Reacties

Reacties zijn gesloten.

keer bekeken

Gerelateerde artikelen

Kansen en knelpunten webstrategie Noord/ZuidlijnOok de kraanmachinist is omgevingsmanagerNoord/Zuidlijn web strategy: opportunities and obstaclesVan pispaal, via vertrouwen naar trotsKen uw omgeving! Maar: hoe?Bouwen aan omgevingsmanagement