Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
8 juli 2014

Ken uw omgeving! Maar: hoe?

‘Verbeter de relatie met de stad en de omwonenden’, luidde het dringende advies van de commissie Veerman na de calamiteiten bij de Vijzelgracht, die in 2008 bijna de nekslag betekenden voor de Noord/Zuidlijn. Omgevingsmanagement wordt sindsdien breed toegepast in projecten.

Maar wat is omgevingsmanagement nu precies? Een vak? Een methodiek? Een vaardigheid? En: hoe gaan we ermee om in nieuwe contractvormen waarin aannemers meer verantwoordelijkheid krijgen? Aan de hand van ervaringen en geleerde lessen rond de Noord/Zuidlijn, gingen omgevingsmanagers afgelopen 22 mei het gesprek aan over deze en andere actuele vragen.

De onderstaande video geeft een filmische impressie van die dag:
[vimeo 98442619 w=564&h=317]

Reacties

Reacties zijn gesloten.

keer bekeken

Gerelateerde artikelen

Kansen en knelpunten webstrategie Noord/ZuidlijnOok de kraanmachinist is omgevingsmanagerNoord/Zuidlijn web strategy: opportunities and obstaclesVan pispaal, via vertrouwen naar trotsBouwen aan omgevingsmanagementAansluiting gemist