Op de kenniswebsite delen en verrijken we de opgedane kennis rondom de bouw van de Noord/Zuidlijn. Zo bereiken we de metrobouwers, projectmanagers en communicatiedeskundigen van de toekomst en zullen de lessen van de Noord/Zuidlijn daadwerkelijk beklijven en handvatten bieden aan medewerkers van andere grote infrastructurele werken nu en in de toekomst.
28 mei 2018

Wat hebben wij geleerd van de Noord/Zuidlijn?

Het is onvermijdelijk; 22 juli komt dichterbij en daarmee de oplevering van de Noord/Zuidlijn. Naast het opleveren van een werkend metrosysteem, kreeg de projectorganisatie nog een opdracht: leg opgedane kennis over de bouw van de Noord/Zuidlijn vast voor de stad. De afdeling kennismanagement van Metro en Tram heeft daar de afgelopen 5 jaar op verschillende manieren handen en voeten aan gegeven. In opdracht van de directie zijn er afgelopen tijd verschillende activiteiten georganiseerd om deze kennis nog één keer goed boven en op tafel te krijgen. Eén van die activiteiten is het organiseren van de zogeheten MET-talks; naar goed voorbeeld van de wereldberoemde TED-talks vullen we op dinsdagmiddag 5 juni een podium met spraakmakende sprekers die hun persoonlijke lessen delen.

Een podium vol inspirerende verhalen

Hoe ‘tap’ je geleerde lessen en persoonlijke ervaringen uit de hoofden van mensen, zodat hun kennis geborgd blijft en anderen er van kunnen leren? Die vraag is nog niet zo eenvoudig beantwoordt. Onder het motto ‘al het persoonlijke is universeel’, hebben we een mooie line up van mensen die door ‘kleine persoonlijke verhalen te vertellen, universele onderwerpen aansnijden die herkenbaar zullen zijn voor een breed publiek. De talks zullen opgenomen worden door een filmmaker, die er fraaie filmpjes voor op YouTube van monteert, zodat de lessen van de Noord/Zuidlijn ook na de oplevering toegankelijk blijven voor een breed publiek.

Het programma op dinsdag 5 juni duurt van 14 tot 17 uur en vindt plaats in een leuke locatie bij het Weesperplein. Die middag beklimmen o.a. Gerard Scheffrahn (contractmanager diepe stations), Theo van Bekkum (algemeen directeur Metro en Tram), Hoite Detmar (directeur Noord/Zuidlijn), Richard Koenders (omgevingsmanagement), Kirsten Teulen (indienststelling), Felice Smeets (assisstent projectmanager) en Duco Vaillant (social media).

Aanmelden

Enthousiast? Mooi! Er is plek voor zo’n veertig mensen in het publiek, die ook de gelegenheid krijgen om achteraf vragen te stellen. We zouden het leuk vinden als ook vanuit VO&R geïnteresseerden aanschuiven. Toegang tot deze sessie is gratis, na afloop is er een kleine borrel. Vragen of aanmelden kan via dit e-mailadres, of via 06 24632388

Reacties

Reacties zijn gesloten.

keer bekeken

Gerelateerde artikelen

Kansen en knelpunten webstrategie Noord/ZuidlijnOok de kraanmachinist is omgevingsmanagerNoord/Zuidlijn web strategy: opportunities and obstaclesVan pispaal, via vertrouwen naar trotsKen uw omgeving! Maar: hoe?Bouwen aan omgevingsmanagement